Sağlıklı Beslenmek İsteyen Biri Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmeli?

Sağlıklı Beslenmek İsteyen Biri Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmeli?

Sağlıklı beslenmek isteyen biri beslenme alışkanlıklarını yeniden düzenlemeyi kabul ederek işe başlamalı ve sabırlı olması gerektiğini unutmamalıdır. Pek çok insan sağlıklı beslenme kararı aldıktan sonra belli bir süre boyunca bu karara uyar ve kısa bir süre sonra istediği farkı göremediğinde sıkılarak yanlış beslenme alışkanlıklarına geri döner.

Sağlıklı beslenmek isteyen birinin, beslenme alışkanlığı kazanmanın anlık bir durum olmadığını ve tüm yaşamı kapsayan bir süreç olduğunu kabullenmesi gerekir. Sağlıklı beslenme zamanla kazanılan ve etkisini göstermesi için uzun süre boyunca devam edilmesi gereken bir alışkanlıktır.

Sağlıklı beslenmek isteyen biri öncelikle hayatından zararlı besinleri çıkarmalıdır. Yani sağlıklı beslenmek isteyen birinin cips, kola, kızartma ve ekmek gibi besleyiciliği olmayan yüksek kalorili ürünlerden uzak durması gerekmektedir. Bu besinlerin yerine kişi, yüksek protein içeren kalorisi düşük sağlıklı besinler tüketmeye özen göstermelidir.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak isteyen kişi, öğünlerini ana öğün ve ara öğün olacak şekilde düzenlemelidir. Sağlıklı beslenmek isteyen bireyin gün içinde 3 ana öğün ve 2 ara öğün tüketmesi tavsiye edilmektedir. Ara öğünler midenin uzun süre boyunca boş kalmasına engel olduğu için kan şekerinin düşmesini önlemekte ve bu sayede kişinin açlık krizleri geçirip bir anda fazla yemek yemesine engel olmaktadır.

Sağlıklı beslenmek isteyen biri beslenmesine dikkat ederken su tüketimini ihmal etmemelidir. Kişi ne kadar sağlıklı beslenirse beslensin yeterli miktarda su tüketmediğinde vücuduna zarar vermiş olur. Bu nedenle sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak isteyen kişi günde 2,5 litre su içmeyi ihmal etmemeli ve kabak ve salatalık gibi su oranı yüksek gıdalar tüketmeye özen göstermelidir.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılması için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise öğünlerin nerede ve nasıl yenileceğidir. TV, bilgisayar ve telefon karşısında yemek yenilmemelidir çünkü elektronik cihazlar dikkatin farklı bir noktada toplanmasına neden olarak yeme kontrolünü zorlaştırmaktadır. Ayrıca kişinin her öğün için sofra kurması ve ayak üstü atıştırmalar yaparak öğünlerini geçiştirmemesi gerekir. Öğün atlanmadan ve her öğün için sofra kurularak yemek yenilmesi sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılabilmesi için oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir !

Yüksek Proteinli Ürün Kullanımı

Günde Kaç Gram Protein Alınmalıdır?

Günde Kaç Gram Protein Alınmalıdır?   Obezite ameliyatı sonrası günlük protein ihtiyacı, ameliyat türüne ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir