
Tüp Mideliler Ne Yer?
Tüp mideliler ne yer? Sorusu, ameliyattan sonra hastaların kontrollü ve sağlıklı şekilde kilo vermesi için nasıl beslenmesi gerektiğini açıklamaktadır. Tüp mide sonrası gıda alımı azalmakta olup, bunun için hastalar eski beslenme alışkanlıklarını tamamen terk etme durumundadır. Bunun yerine diyet uzmanlarının hastanın testleri sonucu esaslı değerlendirmesine göre hazırlayacağı uygun, yeni bir beslenme programı uygulamaktadır.
Tüp Mide Sonrasında Yemek Alışkanlığı
Tüp mideliler ne yer? Sorusunda hastalar uzmanların hem doyurucu hem de yan etkisi olmayan, onayladıkları gıdaların tüketimi yapılmaktadır. Operasyon sonrası başlayan dönemde hastalar;
- Sıvı beslenme dönemine girerek ilk 2 hafta sadece et suyu, ev yapımı ayran, tanesiz komposto, laktozsuz ya da soya sütü, tavuk suyu ve duru şekilde olan çorbalar tüketmektedir.
- Yumuşak gıda veya püre ile beslenme aşamasında hastalar, sıvı ile beslenmenin yanı sıra az pişmiş yumurta, yumuşak tarz meyve, yumuşak peynir, mamalar, pişirilmiş sebze, kılçıklarından ayrılmış balık eti ve içerisinde yağ bulunmayan protein kaynaklarını tüketmektedir.
- Katı gıdalar ile beslenme, Tüp mideliler ne yer? Konusunda hastalar katı gıda tüketmeye başladığında diyet uzmanlarının listesine uymak zorundadır. Bu aşamada hastalar yüksek kalori, şeker ve yağ bulunan besinleri kesinlikle tercih etmezler. Lif açısında zengin, yüksek miktarda protein bulunan gıdalar tüketmektedir.
Ameliyat ile hacmi küçülen midenin esnek yapısında dolayı yeniden genişlemesini önlemek amacı ile hastalar, kesinlikle gazlı ve asitli içeceklerden uzak durmalı, içerisinde katkı ve koruyucu madde bulunan yiyecekleri tüketmekten kaçınmalıdır.
Diyet Ne Kadar Süre Uygulanır?
Tüp mideliler ne yer? İle ilgili olarak hastaların uygulamış olduğu diyet programında yer alan katı beslenme dönemi, hastanın ömür boyunca uygulaması gereken dönemi göstermektedir. bu dönemde hastalar uzmanların sürekli kontrol altında tuttuğu programı eksiksiz şekilde uygulamalıdır.
Tüp mideliler ne yer? İle ilgili olarak diyetin sürekli olarak uygulanması ile birlikte hem obezite hastalığı hem de bu hastalık ile ortaya çıkığı ilerleyen hastalıklar ortadan kalkmaktadır. Ayrıca son kilonun muhafazasını sağlayarak eski kiloların hızlı ve kontrolsüz bir şekilde alınmasının önüne geçmektedir.