Tüp Mide Sonrası Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler

Tüp Mide Sonrası Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler

Tüp mide sonrası kilo almamak için yapılması gerekenler hastalar için büyük önem taşımaktadır. Bu konuya ait tüm detayların bilinerek bu sürece girilmesi gerekmektedir. Modern çağın hastalıkların başında gelen obezitenin yol açtığı birçok sağlık problemi vardır. Obezite kişilerin hayatlarını zorlaştırırken sağlık problemlerini de beraberinde getirir. Bu nedenle obezite cerrahi ameliyatlarının yapılmasında büyük fayda görülür. Fakat ameliyat sonrasında yeniden obezite durumu ile karşılaşmamak için bilinmesi gereken çok önemli noktalar vardır; özellikle obezite cerrahi sonrasında 6 ay hızlı bir şekilde kilo verilmektedir. Daha sonraki 18 ay boyunca da kilo kaybı devam eder. İdeal kiloya 2 yıl içerisinde ulaşmak hedeflenirken kilo kontrolü yapmak da oldukça önemlidir. Tüp mide ameliyatı olan kişilerin %90’ı ideal kilolarına 2 yıl içerisinde ulaşmaktadır. Fakat ameliyat sonrasında kilo almamak için uyulması gereken kurallara dikkat etmek şarttır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Kilo Alma Nedenleri?

Tüp mide sonrası kilo almamak için yapılması gerekenler şöyledir özellikle ameliyat yapan kliniklerin bu konuda profesyonel olması gerekmektedir. Tüp mide ameliyatında funduz bölgesi yetersiz çıkartılırsa neofunduz oluşumu görülür. Tüp mide ameliyatından sonra midenin geniş bırakılması hastanın yemek yeme isteğini azaltmaz. Mide baypastı ya da transit bipartisyon gibi ameliyatlarla tüm ince bağırsakların uzunluğunun ölçülmesi ve buna bağlı olarak malap sorptive bacağını kısa bırakılması yeniden kilo almaya neden olur. Ayrıca bu durumda tüp mide ameliyatın etkisinin azalmasına neden olur. Bunların haricinde hastanın alkol kullanması, yüksek kalorili sıvı tüketmesi, abur cubur yemesi, fazla kalori alması, yağlı beslenmesi, protein, vitamin ve mineral almaması da yeniden kilo alma nedenleri arasında görülmektedir.

Tüp Mide Sonrası Metabolik Yetersizlik

Tüp mide ameliyatı sonrasını kilo almamak için yapılması gerekenler tam anlamı ile bilerek bu yola girilmelidir. Fakat hastanın metabolik yetersizliğinden kaynaklı yeniden kilo alma durumu meydana gelebilir. Hastanın vücut kitle indeksinin çok yüksek olması, diyabet varlığı, çok uzun süre obezite sınırı içerisinde yaşamış olması, gastrik bypass, ince bağırsak boyunda uzama ve emilim fonksiyonlarının artması tüp mide ameliyatı sonrasında kilo vermeye engel durumlar arasındadır. Fakat bu durumlarla önceden mücadele edilip ortadan kaldırılarak tüp mide ameliyatı yapılırsa sağlıklı sonuçlara ulaşılabilir.

İlginizi Çekebilir !

Tüp Mide Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Elipse balon sonrası yaşanabilecek rahatsızlıklar nelerdir?

Elipse balon sonrası yaşanabilecek rahatsızlıklar nelerdir?   Elipse Balon, mideye yerleştirilen ve içi suyla dolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir