Tüp Mide Ameliyatından Önce Kaç Gün Hastanede Yatarım?
Tüp mide ameliyatları günümüzde son teknoloji ile gerçekleştirilen ve uzman doktorlar tarafından yapılan bir zayıflatma ameliyatıdır. Midenin belirli bir kısmının alınması ve tüpe benzetilmesi nedeniyle bu ismi alan tüp mide ameliyatı, oldukça uzun bir süredir hastalara üzerinde uygulanan bir yöntemdir ve günümüzde yapılan çalışmalar, doğru tespitler ile teknolojik gelişmeler sayesinde son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Tahlillerin Yapılması
Özellikle birçok doktor tüp mide ameliyatında kendini geliştirerek binlerce vakanın ameliyat edilmesini sağlamıştır. Tüp mide ameliyatından önce hastanede yatma durumu söz konusu değildir. Bir gün öncesinden gelerek gerekli tetkiklerin yapılması ve gerekli tahlillerin gerçekleştirilmesi için yatış işlemi yapılır. Daha sonrasında ertesi gün ameliyata alınarak ameliyat sonrası minimum 2 gün hastanede müşahede altında tutulması durumu söz konusu olur. Bu kontrollerin gerçekleştirilmesi sırasında beden kütle indeksi, kalp ritmi, beyin fonksiyonları, şeker, kalp ve kolesterol gibi etkenler göz önünde bulundurularak ameliyata karar verilir.
Ameliyata sakıncalı olacak bir durum ile girilmezse ameliyatın olumsuz sonuçlanabilmesi anlamına geldiği için tüm detaylar ve kontroller doktorlar tarafından heyet raporu adı altında onaylanır. Onaylanmayan ameliyatların yapılması söz konusu değildir. Bu ameliyatların gerçekleştirilmesi sırasında yaşanabilecek komplikasyonların önüne geçmek için tüm doktorlar bir araya gelerek ameliyat olabilir raporu vermelidir.
Ameliyatın Yapılması
Tüp mide ameliyatları karın bölgesinden açılan laporoskopi delikleri ile gerçekleştirilir. Direkt olarak bir kesik durumu söz konusu değildir. 4 ya da 5 delik ile laporoskopi işlemleri tamamlanabilir. Bu deliklere bir ya da iki dikiş atılır. 15 gün sonra bu dikişlerin alınması gerekebilir. Estetik dikiş yapıldıysa dikişler kendiliğinden eriyecektir.
Tüp mide ameliyatları öncesinde beden kütle indeksi ölçüm işlemi sağlanır. Beden kütle indeksi 40’ın üstünde olan bireyler ameliyata uygun olarak düşünülür. Tahliller ameliyat yapılmadan bir gün önce net olarak sonuçlanır. Beden kütle indeksi 40 altında kalan kişiler heyet raporu ile birlikte ameliyata uygun olup olmayacağına karar verilir. Genellikle 40’ın altında olan kişiler devlet desteği alamaz. Beden kütle indeksi 40’ın üstünde olursa sağlık açısından elverişli olmadığı raporu verilerek yarısını devlet karşılayacak şekilde ödeme alabilirler.