
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Kas Kaybının Nedenleri
Tüp mide ameliyatı sonrası kas kaybının nedenleri ameliyatın yan etkileri arasında gösterilmektedir. Tüp mide ameliyatı sonrasında hastaların gıda alımının azalması vücudun ihtiyacı olan besin değerlerine ulaşmamasına neden olmaktadır. Yetersiz ve dengesiz alına değer neticesinde vücut ihtiyacı olan besin öğelerini kas dokusundan karşılamakta ve bu nedenle kilo kaslardan verilmektedir. Hastanın kas yapısı bozularak kayıplar yaşanmakta, hem fiziki görünümü hem de kuvvetini olumsuz yönde etkilemektedir.
Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Kas Kaybını Önlemek
Tüp mide ameliyatı sonrası kas kaybının nedenleri belirlendikten sonra kas yapısını korumak ve hatta güçlendirmek alınacak önlemler ile mümkündür. Bu bağlamda hastalar tüp mide ameliyatının ardından normal hayata dönüşleri ile birlikte;
- Uzman doktorların vücudun ihtiyaçlarını belirleyerek önermiş olduğu besin takviyelerini eksiksiz olarak kullanmalı,
- Uzman diyetisyenlerin hazırlamış olduğu diyet programına eksiksiz şekilde uymalı,
- Günlük hayat akışı içerisinde bol fiziki aktivite eklemeli,
- Haftanın belli günleri düzenli olarak egzersiz faaliyetinde bulunmalıdır.
Tüp mide ameliyatı sonrası kas kaybının nedenleri için alınan bu önlemler sonucunda hastalar kas kaybını önlemenin yanı sıra kas dokularının güçlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca doku içerisinin dolgunluğu sağlanacağından dolayı kaslar daha hacimli görünecek ve fiziki görünüm istenen seviyede olacaktır.
Kas Kaybının Önlenmesinde Doğru Beslenme
Tüp mide ameliyatı sonrası kas kaybının nedenleri arasında en önemlisi gösterilen besin değerlerinin alımı için hastaların uzman kontrolü altında operasyonun etki sürecini geçirmesi gerekmektedir. Vücut ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan diyet programına hastaların eksiksiz şekilde uyması gerekmektedir. Belli aralıklar ile yapılacak kontroller sonucunda diyet programında yapılacak olan değişiklikleri aksatmadan uygulamalıdır.
Tüp mide ameliyatı sonrası kas kaybının nedenleri arasında bulunan besin dengesi için hastaların eski beslenme alışkanlığını tam olarak değiştirmesi gerekmektedir. Düzenli ve dengeli bir beslenme düzeni ile hastaların kilolarının kas ve kemikler üzerinden değil yağlardan verilmesi sağlanmaktadır. Tüp mide ameliyatı sonrasında hastalar hem beden olarak hem de ruh olarak istenen seviyeye ulaştığından dolayı yeni hastalıkların ortaya çıkma riskini ortadan kaldırmakta ve daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmaktadır.