Sağlıklı Beslenmeyi Alışkanlık Haline Getirmek İçin Ne Yapmalıyız?

Sağlıklı Beslenmeyi Alışkanlık Haline Getirmek İçin Ne Yapmalıyız?

Sağlıklı beslenmek hem sık kilo alıp vermeye engel olur hem de vücut sağlığını destekler. Kişi sağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olmak istiyorsa beslenmesine özen göstermeli ve zararlı gıdalardan uzak durarak sağlıklı besinler tüketmeyi alışkanlık haline getirmelidir.

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme yaşam boyu devam edecek bir süreçtir. Sağlıklı beslenmenin alışkanlık haline getirilmesi dolaylı olarak sağlıklı yaşamın da alışkanlık haline getirilmesi ve benimsenmesi demektir. Peki sağlıklı beslenmenin alışkanlık haline gelmesi için ne yapmak gerekir?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmek için sağlıklı beslenme kurallarının yaşam boyu devam ettirilmesi gerektiği bilinmelidir. Sağlıklı beslenme kurallarından bazıları şunlardır:

  • Yemekten 30 dakika önce sıvı tüketimi durdurulmalıdır ve yemek esnasında sıvı tüketilmemelidir.
  • Gün içinde muhakkak ara öğün tüketilmelidir. Öğün düzeni ana öğün ve ara öğün olacak şekilde planlanmalıdır. Yapılan araştırmalar ara öğünlerin, midenin uzun süre boyunca boş kalmasına engel olduğunu ve bu nedenle açlık krizlerinin ve kontrolsüz şekilde yemek yemenin önüne geçtiğini göstermektedir. Uzmanlar gün içinde 3 ana öğün ve 2 ara öğün yapılmasını önermektedir.
  • Yemek yenilen ortam, sağlıklı beslenmenin alışkanlık haline gelmesinde büyük rol oynamaktadır. Kişi TV ve bilgisayar gibi dikkat dağıtan elektronik cihazların bulunduğu alanda yemek yediğinde yemeğe odaklanmadığı için ne kadar yediğini takip edemeyebilir. Bu nedenle yemeğin dikkat dağıtıcı unsurların bulunmadığı bir alanda yenilmesi tavsiye edilir.
  • Sağlıklı beslenmenin alışkanlık haline gelmesi için her öğünde sofra kurulmalıdır. Ayakta yapılan atıştırmalar masum görünse de çoğu zaman yeme kontrolünün sağlanmasına engel olmaktadır. Bu nedenle ayak üstü hiçbir şey atıştırılmamalı yemekler sofra kurularak tüketilmelidir.
  • Her gün 2,5 litre su tüketilmelidir. Suyun gerekenden az tüketilmesi hem vücut sağlığına zarar verir hem de zayıflama sürecini yavaşlatır. Su, tırnaktan saç derisine kadar vücudun tamamında bulunan önemli bir bileşendir ve vücuttaki su oranının ideal aralığında olması gerekir. Bu nedenle su tüketimi ihmal edilmemeli ve aksatılmamalıdır.

 

İlginizi Çekebilir !

Her Kilolu Obez midir?

Obezite Ameliyatı Sonrası Kabızlık Durumunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Obezite Ameliyatı Sonrası Kabızlık Durumunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?   Obezite ameliyatı sonrasında kabızlık, yaygın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir