Çocukluk Çağında Obezite Neden Olur Ve Neler Yapılabilir?
Çocukluk çağında obezite neden olur ve neler yapılabilir? Genetik faktörlerin yanı sıra kişilerin büyüdüğü ortamdaki çevresel faktörler de obeziteye yatkınlık hakkında bilgi vermektedir. Obezite kelimesi çoğu kişi tarafından gereğinden fazla kilo olarak tanımlanmaktadır. Kilo alımlarında görülen artış ve bu durumu kişinin kendi başına kontrol edememesi söz konusudur.
Çocukluk çağında başlangıç gösterebilen obezite için çeşitli nedenler söz konusudur. Aşırı yağlı ve şekerli gıdaların bilinçsiz tüketimi obeziteye davetiye çıkaracaktır. Çocukluk çağında edinilen beslenme alışkanlıkları sonraki yıllar için oldukça önemli bir yere sahiptir.
Çocukluk Çağında Obezite Nasıl Oluşur?
Çocukluk çağında obezite neden olur ve neler yapılabilir? Konusu için öncelikle kişilerin beslenme alışkanlıkları diyetisyenler tarafından kontrol edilmektedir. Obezitenin gelişiminde yeme alışkanlıkları çok önemli bir yere sahiptir.
Sağlıklı bir süreç için öncelikle oluşturulan beslenme, egzersiz programları ve uygulanan yemek tarifleri-pişirme yöntemleri kontrol edilmektedir. Çocukların yaş ve fiziki özelliklerine uygun olarak çeşitli programlar hazırlanmaktadır. Bu beslenme listeleri sayesinde obezitenin önüne geçilmesi mümkündür.
Ebeveynlerin obezite tehlikesine karşı bilinçli olması ve bu kapsamda beslenme alışkanlıkları edinmesi gereklidir. Aile içinde oluşan beslenme kültürü sonraki yıllarda çocukların beslenme alışkanlıklarını da etkileyecektir. Diyetisyen kontrolünde yapılan beslenme listelerine uyumlu olarak egzersiz programları da oluşturulmaktadır.
Çocukluk Çağında Obezite ve Çevresel Faktörler
Çocukluk çağında obezite neden olur neler yapılabilir? Başlığı ile ilgili olarak çok fazla araştırma yapılmaktadır. Obezite birçok kişiyi sebep olduğu hastalıklar ve fiziki olarak tatmin olamama gibi sebeplerle rahatsız etmektedir.
Çevresel faktörlerin etkisi ile beraber obezitenin artış gösterebildiği gözlenmiştir. Her bireyin yaşam standartların, ulaşabildiği besinlerin farklı olması ve farklı yeme kültürünün olmasının yanı sıra farklı metabolik ihtiyaçları olduğundan dolayı beslenme programlarında birçok farklılık mevcuttur. Boy ve kilo ölçümlerinin rutin aralıklarla yapılması sağlanarak beslenme listelerinde çeşitli değişiklikler yapılmaktadır. Uygulanan beslenme listeleri ile obezitenin önüne geçilmesi mümkündür.
Çevresel ve genetik faktörler göz önüne alınarak obezite için çeşitli önlemler alınabilir. Çocuklarda şeker ve trans yağ tüketimini azaltmaya özen gösterilmesi gerekmektedir.